Gyakori kérdések

Mi a Moodle?
A Debreceni Egyetem e-learning szolgáltatásai a szabad forráskódú Moodle e-learning keretrendszeren alapulnak. A Moodle a világ egyik legnépszerűbb ingyenes LMS (Learning Managment System) megoldása.

Hol találom az e-learning rendszer(eke)t?
A Debreceni Egyetemen több e-learning kiszolgáló is működik, az elsődleges tananyagszerver címe elearning.unideb.hu. Az összes elérhető szerver listáját itt találja: E-learning rendszerek a Debreceni Egyetemen.

Ki használhatja az e-learning rendszert?
A Debreceni Egyetemi minden polgára jogosult a rendszer használatára. A hallgatók számára feltöltött tananyagok mellett olyan szakképzések és szakmai továbbképzések számára is biztosítunk e-learning felületet, ahol a résztvevők nem az egyetem polgárai közül kerülnek ki.

Oktató vagyok, érdekel az e-learning, hogyan kezdjek hozzá?
Kérjük, tekintse át bevezető tájékoztató és oktatási anyagunkat, majd vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mit kell telepítsek a gépemre a Moodle használatához?
Semmit, a Moodle használatához csak egy internetes böngésző programra van szüksége (pl.. Google Chrome, Mozilla Firefox). 

Milyen operációs rendszerekkel használható a Moodle?
A Moodle különböző operációs rendszerekben, minden szabványos, modern böngészőben jól működik. Mint bármely web alapú alkalmazásnak, a Moodle számára is szükséges a stabil internetkapcsolat és a megfelelő sávszélesség.

Milyen IT ismeretek szükségesek a Moodle használatához?
A Moodle használatához minimális informatikai előismeret szükséges. Egy rövid tanulási időszakot követően magabiztosan és önállóan használhatja a rendszert.

Hallgatóként kell-e regisztráljak az e-learning rendszerben?
Az egyetemi e-learning rendszerek használatához nem szükség külön regisztráció, mindössze be kell jelentkezni az egyetemi hálózati azonosítóval (eduID). Ez ugyanaz az felhasználónév + jelszó páros, amit egyéb egyetemi szolgáltatások igénybevételéhez is használunk (pl.: eduroam wifi)

 

Frissítés dátuma: 2018.10.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.